Suicidemachine.org te rupe de viata virtuala stergand conturile Facebook, MySpace, Twitter

Suicidemachine.org te rupe de viata virtuala stergand conturile Facebook, MySpace, Twitter

Oricine foloseste o retea de socializare pe internet ar trebui sa aiba posibilitatea sa se opreasca atunci cand doreste. In teorie, cam asa ar sta lucrurile. In practica, insa, nu e chiar atat de usor. Bunaoara, dependenta de instrumentele web 2.0 ca Facebook, Twitter, LinkedIn sau MySpace este atat de puternica, incat multora le este aproape imposibil sa isi stearga conturile. Pe de alta parte, unele site-uri stocheaza datele personale ale utilizatorilor, precum poze
sau date de contact, chiar si dupa stergerea unui cont.

Un site creat de cativa olandezi se adreseaza tocmai acelora care isi doresc sa scape din “ghearele” web 2.0, printr-o “sinucidere virtuala”. Web 2.0 Suicide Machine este un site care iti sterge pentru
totdeauna conturile de pe retelele de socializare, avand grija ca inainte de asta sa stearga si datele personale, pentru ca acestea sa nu poata fi stocate.

Site-ul actioneaza cu ajutorul unui soft care se logheaza pe contul utilizatorului, ii schimba poza de profil si parola, dupa care ii sterge toti prietenii virtuali. Totul se petrece in mai putin de o ora, in timp ce, daca utilizatorul ar face toate aceste operatiuni manual, i-ar lua mai bine de noua ore. “Sinuciderea” este definitiva, contul neputand fi accesat ulterior.

Cum era de asteptat, site-ul a intrat in atentia Facebook, cea mai mare retea de socializare pe internet. Cum Web Suicide Machine se lauda deja cu peste 900 de “victime”, reprezentantii Facebook au trimis o scrisoare catre dezvoltatorii site-ului, prin care ii someaza sa inceteze orice activitate care incalca regulile de protejare a datelor utilizatorilor de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *