Sute de oameni au demonstrat la Istanbul impotriva rezultatului referendumului care a sporit puterile presedintelui Erdogan

Sute de oameni au manifestat, duminica, la Istanbul impotriva rezultatului referendumului din Turcia, de la data de 16 aprilie, care a sporit atributiile presedintelui Erdogan, transmite AFP citata de Agerpres.
Referendumul privind aceasta reforma constitutionala s-a incheiat cu o victorie mai slaba pentru Erdogan decat se astepta, cu aprobarea a 51,41% dintre votanti. Opozantii afirma ca rezultatul trebuia sa fie invers intr-un scrutin corect.
Aproape o mie de simpatizanti ai principalului partid turc de opozitie, Partidul Republican al Poporului (CHP), au manifestat in emblematica Piata Taksim impotriva rezultatelor anuntate ale votului.
Manifestatia a coincis cu implinirea a 97 de ani de la instaurarea Parlamentului turc, data celebrata ca Ziua Suveranitatii nationale.
Pe malul celalalt la Bosforului, in cartierul istoric Kadikoy, alte sute de manifestanti si-au exprimat nemultumirea fata de rezultatele referendumului. “Anulati referendumul!”, se putea citi pe o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *