Symbian anunta o crestere record

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Compania britanica de software de telefoane mobile Symbian a anuntat o crestere de 52% in al doilea trimestru al anului.

Vanzarile Symbian au ajuns in Q2 2007 la 18,7 milioane de telefoane de tip smartphone care folosesc Symbian ca sistem de operare, cu 52% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In prima jumatate a acestui an, Symbian a livrat 34,6 milioane de telefoane cu Symbian. In total pe piata se gasesc la ora actuala 122 de modele de telefoane ce folosesc acest sistem de operare. De la infiintarea companiei in 1998 au fost livrate in total 145 milioane de device-uri bazate pe Symbian.

Veniturile companiei au crescut in trimestrul al doilea cu 7%, ajungand la 88,89 milioane $, dupa un prim trimestru cu o crestere de 6,4%, dar mult sub cresterile inregistrate anul trecut, de peste 50%. Compania a afirmat insa ca este foarte profitabila si ar putea incepe sa plateasca dividende.

Majoritatea vanzarilor Symbian sunt generate de catre Nokia, desi compania nu raporteaza vanzarile separat pe fiecare cumparator. Concurenta la capitolul sistemelor de operare pentru telefoane de tip smartphone este reprezentata de catre Microsoft cu al sau Windows Mobile si de catre Research in Motion, care produce Blackberry. Aceasta concurenta va fi intarita incepand din acest trimestru de catre Apple, odata cu lansarea iPhone.

spot_imgspot_img