Tanarul de 17 ani din Craiova, suspectat de propaganda jihadista, retinut

0

UPDATE 19.59:??Tanarul de 17 ani, din Craiova, suspectat de propaganda jihadista si ridicat, marti, de procurorii DIICOT, a fost retinut, dupa ce a fost audiat, timp de peste doua ore de anchetatori.
Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, tanarul a fost retinut pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, urmand ca, dupa aceea, anchetatorii sa decida?in ce stare ar trebui sa fie cercetat in continuare.
Citeste si:?DIICOT: Tanarul de Craiova, retinut pentru propaganda jihadista, era dispus sa devina martir pentru gruparea SI
Tanarul si-a dat acordul sa fie expertizat psihiatric si va fi dus, miercuri, la Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”.
Anchetatorii au luat decizia ca tanarul sa fie examinat de un psihiatru pentru avea certitudinea ca acesta se afla in deplinatatea facultatilor mintale, au mai spus sursele citate.
UPDATE 19.13:?Tanarul din Craiova,?in varsta de 17 ani,?suspectat de propaganda jihadista, este audiat de procurorii DIICOT in prezenta unui psiholog. Anchetatorii urmeaza?sa decida daca il vor retine si daca vor solicita o expertiza psihiatrica a acestuia, cu acordul parintilor, potrivit unor surse judiciare citata de Mediafax.?
Conform sursei citate, la audieri asista si un psiholog pentru ca tanarul suspectat de propaganda jihadista este minor.
De asemenea, anchetatorii ar putea solicita in cazul acestuia o expertiza psihiatrica. Surse judiciare au declarat ca pentru ca elevul sa fie expertizat procurorii au nevoie de acordul parintilor, pentru ca acesta nu are sub 16 ani, dar nu este nici major.
In cazul in care tutorii tanarului nu-si dau acordul anchetatorii ar putea fi nevoiti sa ceara unei instante de judecata admiterea unei astfel de cereri.
——-
UPDATE 17.29:?Procuroul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, marti, ca procurorul de caz care il audiaza pe adolescentul suspectat de propaganda jihadista va tine cont de faptul ca acesta este minor.?
UPDATE 17.10:?Tanarul in varsta de 17 ani, suspectat de propaganda jihadista, a ajuns, marti, la sediul DIICOT, unde este audiat?
—-
Un tanar de 17 ani, din Craiova, suspectat de propaganda jihadista a fost ridicat, marti, de anchetatori, care au probe ca acesta ar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *