Tata Motors a finalizat preluarea Jaguar si Land Rover, pentru 2,3 miliarde dolari

Tata Motors a finalizat preluarea Jaguar si Land Rover, pentru 2,3 miliarde dolari

Tata Motors, cel mai mare producator de vehicule din India, a finalizat preluarea brandurilor britanice Jaguar si Land Rover, de la grupul Ford Motor, pentru 2,3 miliarde dolari.

Tranzactia, convenita in luna martie, include drepturile de proprietate intelectuala, fabricile, doua centre de design din Marea Britanie si o retea de centre de distributie, la nivel international, se arata intr-un comunicat al Tata Motors.

Ford Motor a contribuit cu 600 de milioane de dolari la planurile de pensii ale Jaguar si Land Rover, iar tranzactia include si acorduri pe termen lung pentru furnizarea de motoare si alte componente.

“Jaguar si Land Rover sunt doua branduri britanice emblematice si vor pastra o identitate distincta, pentru a continua planurile de afaceri”, a declarat presedintele companiei indiene, Ratan Tata, care a subliniat imbunatatirea semnificativa a performantelor acestora.

Directorul general al Jaguar si Land Rover va fi David Smith, care asigura interimatul acestei functii.

Tata Motors a anuntat, saptamana trecuta, ca va obtine pana la 1,7 miliarde de dolari prin trei emisiuni de drepturi de preemtiune, pentru a finanta achizitia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *