TAXA AUTO 2019. Ce se intampla cu noul TIMBRU DE MEDIU

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

TAXA AUTO 2019. Din 600 de mii de autoturisme inmatriculate anul trecut in Romania, doar putin peste 130 de mii au fost noi. De 3,5 ori mai putine decat cele peste 470 de mii de masini la mana a doua.
CALCULATOR TAXA AUTO 2019.?Cel mai nou proiect de act normativ, pus in dezbatere in aceasta luna, prevede prelungirea perioadei de rambursare a?taxei?auto cu inca 6 luni pentru sumele reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, conform documentului de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.?Astfel, Executivul a venit cu propunerea de prelungire a perioadei de restituire a banilor pana la 30 iunie 2019, ca urmare a faptului ca se aproprie sfarsitul perioadei de restituire si sunt inca romani care nu si-au primit pana acum banii inapoi. Proiectul de OUG privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice prevede aceasta masura, pe langa altele.?
Conform proiectului, noile perioade de restituire vor fi:
?a) pentru taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, in perioada 1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2019;
b) pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, in perioada 1 septembrie 2018 – 30 iunie 2019.”
(2) Sumele ramase de restituit, reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pentru care au fost emise decizii de solutionare a cererii de restituire potrivit art. 5 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 52/2017 cu modificarile si completarile ulterioare, se restituie, din oficiu, de organele emitente ale acestora, pana la data de 30 iunie 2019.
(3) Sumele ramase de restituit, reprezentand timbru de mediu pentru care au fost emise decizii de solutionare a cererii de restituire potrivit art. 5 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 52/2017, se restituie, din oficiu, de organele emitente ale acestora, pana la data de 30 iunie 2019.”?
Pentru a intra in vigoare, proiectul de OUG privind taxa auto trebuie adoptat de Guvern si publicat in Monitorul Oficial.

Gavrilescu, despre calculator taxa auto: Nu avem o varianta finala; o sa mai dureze si nu va pot promite un orizont de timp

Nicio varianta a noii contributii care urma sa inlocuiasca taxa auto nu a fost gasita pana la ora actuala, iar pana la gasirea unei formule finale va mai dura, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.
„Trebuie sa facem noi calcule in asa fel incat sa nu plangem dupa aceea de zeci de milioane de euro. Pana la aceasta ora, o forma care sa fie agreata, fara niciun dubiu, care sa nu aiba repercusiuni mari asupra noastra a tuturor nu s-a gasit. Deci, nu am gasit varianta optima care sa poata sa confere, cumulate, toate plangerile si sa nu avem nicio problema din punct de vedere juridic. In al doilea rand, ne dorim ca acea contributie sub deviza „Poluatorul plateste” sa nu aiba o amprenta financiara importanta asupra noastra. Nu avem o varianta finala, pentru ca avem un cumul de calcul care nu este gata. Cand incepem sa lucram in sistemul matematic, apar si alte variante si constati ca trebuie sa reiei calculele de la capat. Noi am crezut ca putem finaliza o varianta pana la finalul anului, dar nu am putut. Nu va mai pot promite un orizont de timp, legat de acest subiect, va spun sincer. O sa mai dureze”, a spus Gavrilescu.
Recent, ministrul Mediului a …

spot_imgspot_img