TAXA AUTO 2019. Schimbari importante pentru posesorii de autovehicule! Totul despre noua taxa: cine o plateste si in ce forma va fi

Pana atunci, apar noi informatii de la Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu. Asa cum a specificat anterior in repetate randuri, taxa auto 2019 va aplica principiul “poluatorul plateste”, iar alte declaratii ale oficialului au specificat ca vor fi platite “contributii” la bugetul de stat.
Noutatea este ca nu toate aceste “contributii” vor fi platite de la 1 ianuarie 2019, deci taxa auto 2019 va intra in vigoare treptat. Cel mai probabil, acest lucru face parte din planul descris de Ministrul Mediului drept un ragaz pentru cetateni sa se informeze cu privire la noul bir, sa se adapteze si sa faca alegeri in consecinta si in cunostinta de cauza.
Tot din declaratiile lui Gratiela Gavrilescu, putem sa tragem concluzia ca inca nu a fost finalizata forma finala pentru taxa auto 2019. Cel mai probabil, inca se lucreaza la anumite aspecte pentru a preveni o taxare deosebit de agresiva, care ar infuria cetatenii.
Acest lucru s-a intamplat in trecut la una dintre schimbarile importante ale taxei auto, care a vizat si taxarea la prima transcriere a dreptului de proprietate a unui vehicul pentru care nu a fost platita in trecut taxa auto. La momentul respectiv, a fost decisa amanarea cu un an a momentului in care se aplica noul bir, nu inainte de a starni furie intre posesorii de vehicule care urmau sa fie afectati de aceasta masura.
Multi romani au fost nevoiti sa isi vanda masinile la un pret redus in 2011 si 2012 pentru a scapa de grija unei eventuale imposibilitati de a le vinde mai departe odata ce taxa auto de atunci s-ar fi aplicat si acestora. Avem speranta ca Ministerul Mediului nu ne va aduce din nou in aceasta situatie, care ar putea fi catastrofala din punct de vedere financiar pentru zeci de mii de romani.
Ministrul Mediului a mai declarat ca doreste o “dezbatere foarte larga” pana sa ia o decizie finala in privinta autovehiculelor echipate cu motoare diesel, care au fost interzise in anumite capitale din Europa sau care sufera de pe urma unor restrictii de circulatie in anumite tari.
sursa: …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *