Teflonul poate slabi sistemul imunitar al copiilor.

0
1

Compusii perfluorati, precum teflonul, folositi mai ales la fabricarea ambalajelor alimentare, afecteaza procesul de asimilare in organismul copiilor a vaccinurilor antitetanos si contra difteriei, scrie Mediafax.
Studiul publicat in Journal of the American Medical Association este primul care demonstreaza ca acesti compusi perfluorati (PFC), transmisi in stadiul prenatal, de la mama la fat, sau in timpul nasterii, din mediu, pot afecta modul in care organismul asimileaza un vaccin.
Compusii perfluorati au proprietatea de a respinge apa, alte materii si praful. Sunt utilizati in aparatele de aer conditionat, tigaile antiadezive, materialele impermeabile, anumiti produsi anti-pete si anumite ambalaje alimentare, mai ales cele folosite de localurile fast food.
“Imunizarea prin vaccin este una dintre principalele arme moderne de prevenire a maladiilor infectioase, iar reactia negativa a acestor vaccinuri la PFC constituie o amenintare potentiala pentru sanatatea publica”, spune Philippe Grandjean, profesor la Universitatea Harvard (Massachusetts), principalul autor al studiului.
“Am fost surprinsi de efectul nefast al PFC, care ne face sa ne gandim ca ar putea fi mai toxici pentru sistemul imunitar decat expunerea la dioxine”, a mai spus acesta.
Pentru acest studiu s-au analizat datele provenind …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here