Telekom Mobile, amendata cu 500.000 de lei pentru ca nu acopera 98% din populatie cu servicii de voce

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit sursei citate, operatorul telecom avea, la finele lunii iulie 2018, o acoperire de 96,8% din totalul populatiei.
Valori de sub 100% au fost masurate de ANCOM si in cazul Vodafone Romania si Orange Romania, in primele sapte luni ale anului, in cadrul unei campanii nationale in 12.786 de localitati locuite de peste 19,8 milioane de locuitori din totalul de 20,1 milioane, conform recensamantului populatiei si al locuintelor (Institutul National de Statistica 2011). In cazul celor doua companii, Autoritatea nu a intocmit decat avertismente.
„Din datele centralizate de ANCOM reiese ca rezultatele campaniei de masuratori privind acoperirea cu servicii de voce sunt urmatoarele: Orange Romania – 97,56% din populatie, Telekom Romania Mobile Communications – 96,8% din populatie si Vodafone Romania – 97,80% din populatie. Pentru ca niciunul dintre operatorii de telefonie mobila nu a atins valoarea stabilita prin licente si tinand cont de gradul de indeplinire a obligatiei, ANCOM a sanctionat contraventional Orange Romania si Vodafone Romania cu avertisment si Telekom Romania Mobile Communications cu amenda in cuantum de 500.000 de lei”, a subliniat Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM.
ANCOM precizeaza ca obligatia de a acoperi cu servicii de voce zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei, prin intermediul retelei proprii de acces radio, pana la data de 5 aprilie 2017, este prevazuta in licentele de utilizare a spectrului radio ale celor trei operatori care detineau deja retele 2G sau 3G in benzile de 900 MHz si 1800 MHz la momentul desfasurarii licitatiei. Aceste licente au fost acordate in cadrul licitatiei de spectru din anul 2012.
Pentru operatorii care detineau retele 3G doar in banda de 2100 MHz, cum este cazul RCS&RDS, acesta are aceeasi obligatie, dar cu termen de realizare pana la data de 5 aprilie …

spot_imgspot_img