Tenisul, un sport extrem de SCUMP, in care talentul nu e suficient. Cat trebuie sa cheluiesti ca sa ajungi la performanta Simonei Halep

Publicat la: 26.08.2013 13:54 Ultima actualizare: 26.08.2013 14:03

Foto: AFP//Mediafax (Manan Vatsyayana)
Jucatoarea de tenis Simona Halep a fost recompensata cu 117.000 de dolari dupa ce, sambata, a castigat turneul de la New Haven (SUA). Sportiva in varsta de numai 21 de ani s-a impus in finala cu sportiva ceha Petra Kvitova, numarul 9 WTA si a treia favorita, scor 6-2, 6-2.
Orice tanar tenismen care viseaza sa ajunga la rezultate similare trebuie insa sa fie pregatit sa munceasca extrem de mult si, totodata, sa investeasca sume importante de bani pentru antrenamente, echipament si concursuri, scrie zf.ro.

a”In Romania este o cu totul alta mentalitate, de la jucatori pana la sistem, fata de ceea ce este in strainatate. Afara sunt alte conditii pentru jucatori, alte pretentii financiare si federatiile de tenis sunt sprijinite mai mult, primesc bugete mai mari, deci este o cu totul alta poveste. In Romania, ca jucator, esti pe cont propriu”, a explicat Catalina Cristea, antrenor federal al Federatiei Fomane de Tenis (FRT).
“Daca deja la varsta de 16 ani nu iti poti permite sa platesti niste deplasari la concursuri din afara tarii, cel mai bine este sa iei in calcul abandonarea acestui sport, cel putin din punctul de vedere al tenisului de performanta. Este un sport extrem de scump, vorbim despre sume exorbitante pe care foarte multi parinti le platesc si care nu au garantia ca satisfactiile venite din rezultatele copilului pot sa compenseze investitiile”, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *