Teodorovici isi apara Codul: “Nu exista niciun argument logic sa-l respingi. TVA va fi redusa prin ordonanta sau in Parlament”

de Sorina Ionasc Publicat la: 17.07.2015 14:57 Ultima actualizare: 17.07.2015 15:07

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, critica cererea de reexaminare a Codului Fiscal, facuta de Klaus Iohannis, sustinand ca “nu exista niciun argument logic” pentru asemenea solicitare, iar “motivele nu au niciun fel de justificare”.

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a trimis inapoi in Parlament noul Cod Fiscal pentru reexaminare, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, sustine ca demersul sefului statului este nu doar ilogic, ci de natura sa intarzie bugetul pe 2016.
“Sunt motive care nu au niciun fel de justificare. Nu vad niciun argument logic, economic sau de alta natura, decat cel economic, de a deturna Parlamentului Codul fiscal. Faptul ca acest Cod Fiscal a fost dat spre analiza Parlamentului intarzie bugetul pe 2016, astfel incat Romania sa aiba la timp un proiect de buget la timp. Economia asteapta acest Cod fiscal de foarte mult timp. Este o situatie neclara, sunt foarte multe companii care isi pun intrebarea daca isi pot gandi afacerea pe 2016. Romania se putea afla azi in cea mai buna situatie a sa, aratand un consens politic”, a declarat Teodorovici, la scurt timp dupa ce Codul Fiscal a fost trimis in Parlament.

Mai mult, ministrul Finantelor a vorbit despre deficitul bugetar. In opinia lui, sunt state membre care au depasit deficitul stabilit de 3%, dar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *