Teodorovici, despre amnistia fiscala: Nu stergem datoriile colegilor de partid. In 2015, nu mi-am sters datoria, am platit-o leu cu leu

Eugen Teodorovici a anuntat recent ca amnistia fiscala este o masura care va debloca o parte din economie, in conditiile in care, din datoriile totale de 100 de miliarde lei catre stat, doar 17 miliarde pot fi recuperate. Insa, el a subliniat ca nu vor fi sterse datoriile colegilor de partid.
“Nu se sterge un coleg de partid, cum se vorbeste, nu am astfel de preocupari. (…) In 2015, cand eu am dat amnistia, eu nu mi-am sters datoria mea personala, am platit-o leu cu leu”, a spus Eugen Teodorovici la Antena 3, potrivit News.ro.
Ministrul a mai spus ca cei care isi fac calcule acum ca nu mai trebuie sa dea bani la stat, fac o greseala.
“Este un calcul gresit, trebuie sa plateasca ce au de platit, ca sunt firme sau ca sunt persoane juridice. Nu facem astfel de stergeri”, a spus Teodorovici.
Ministrul a amintit ca, in 2015, a dat o Ordonanta de Urgenta, prin care persoanele fizice si juridice care isi plateau, pana la o anumita data, datoria principala, beneficiau de stergerea penalitatilor si a unei parti din dobanzi.
El a spus ca multe firme de stat au datorii istorice la stat.
“Statul a creat si probleme in unele situatii. (…) Avem multe firme de stat cu datorii la stat. Datoriile sunt facute de stat la stat, dupa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *