Teritoriul Romaniei, mai mare cu 33 hectare. De plaja

Peste cateva saptamani se va termina prima etapa de innisipare realizata pe litoralul romanesc, iar latimea plajelor va creste chiar si cu 100 de metri.
Termenul asumat de constructor pentru adaugarea celor 33 de hectare de plaja este 30 octombrie 2015, iar cel anuntat de Administratia Apelor Dobrogea Litoral este decembrie 2015. Este unul dintre cele mai ambitioase proiecte de infrastructura din Romania. a”Proiectul are o valoare totala de 170.450.084 EURO, inclusiv TVA, din care finantarea nerambursabila de la Fondul de coeziune este de 85,49% si de la bugetul de stat de 14,51%a”, a precizat Marieta Iorga, purtatorul de cuvant al ABADL.
S-a lucrat in zonele Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord, pe o lungime de peste 7,3 km. Poate la fel de important ca innisiparea este faptul ca s-a lucrat si la protectia si reabilitarea plajelor impotriva riscului de eroziune accelerata. a”Lucrarile de mare anvergura si importanta nationala au constat in reabilitarea, extinderea si constructia a 15 epiuri (diguri de tarm) si a 7 diguri submerse pe o lungime de 12.800 de metri liniari, iar latirea plajelor se? face cu 3.477.442 metri cubi de nisip adus din largul Marii Negrea”, au precizat reprezentantii ABADL.?
Practic, suprafata de plaja se va mari la 72 de hectare. Beneficiarii proiectului sunt cei aproximativ 278.000 de locuitori care vor fi protejati in urma reducerii riscului?de inundare a proprietatilor, precum si peste 32.000 de turisti care se vor putea bucura de o plaja extinsa. De asemenea, proiectul aduce avantaje pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *