Tesla Model S, prima masina vanduta in Europa. Vezi din ce tara este proprietarul.

Constructorul american de automobile electrice premium, Tesla, a vandut primul Model S pe continentul european. Tranzactia este totodata si prima pentru acest model in afara Americii de Nord, conform worldcarfans.com.
Primul proprietar european de Tesla Model S, un adevarat succes comercial in SUA, este din Norvegia si se numeste?Frederic Hauge, un impatimit al modelelor electrice. Hauge este si primul proprietar norvegian al unui vehicul electric, primul model cumparandu-l in 1989 din import.
“Ca prim proprietar european al unui Tesla Model S, sunt foarte mandru ca sunt un pionier, fara a fi expus la niste riscuri. Am asteptat mult si am fost frustrat uneori, insa acestea au trecut, acum ca am propriul meu Model S. Aceasta masina este un inovatoare in termeni de transport, energie si protectia mediului. Ca sustinator al energiilor verzi aceasta zi este una mare pentru mine,” a declarat Hauge la primirea noii sale masini.
Masina a fost importata din SUA, ea fiind comercializata prin intermediul dealerului Tesla din Oslo. In Norvegia Model S are un pret de pornire de 446.600 coroane (circa 56.700 euro, la cursul zilei). Norvegia este tara cu cea mai mare pondere a masinilor electrice in totalul pietei auto, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *