Theresa May exclude posibilitatea unui nou referendum

Theresa May a afirmat ca, daca parlamentarii s-au aratat ingrijorati de un Brexit fara acord, ei trebuie sa inteleaga ca cea mai buna cale de a evita acest lucru este votarea unui acord. Cealalta varianta ar implica extinderea Articolului 50, ceea ce UE nu isi doreste, a precizat May.
“Atunci cand oamenii cer ca guvernul sa excluda posibilitatea unui Brexit fara acord, ei practic spun ca ar trebui sa anulam activarea Articolului 50”, a declarat May.
“Iar acest lucru nu respecta votul privind Brexitul”, a adaugat May.
“Altii cer un nou referendum insa datoria noastra este sa il implementam pe primul”, a afirmat ea, aratandu-se ingrijorata in legatura cu precedentul care s-ar produce daca acest referendum nu ar fi respectat.
May si-a exprimat regretul privind refuzul lui Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, de a participa la negocieri.
May a precizat ca doreste sa aduca asigurari Camerei Comunelor ca guvernul cauta acum consiliere de la voci “variate” independente de Parlament privind care ar trebui sa fie urmatorii pasi.
Premierul a anuntat si ca guvernul a decis anularea taxei de aplicare de 65 de lire pentru cetatenii UE care doresc sa primeasca statut de rezident, astfel incat sa nu mai existe nici bariera financiara. Toti cei care au aplicat deja isi vor primi banii inapoi.
May a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *