Theresa May ramane premier, motiunea de cenzura a picat la limita

UPDATE: “Sunt multumita ca membrii Camerei Comunelor au respins motiunea impotriva Guvernului, nu voi trata cu usurinta aceasta responsabilitate. Voi continua sa lucrez in sensul promisiunii solemne fata de poporul acestei tari si pentru iesirea din Uniunea Europeana”, a declarat Theresa May dupa anuntarea rezultatului.
UPDATE: Camera Comunelor a respins la limita, miercuri seara, motiunea de cenzura depusa de opozitia laburista la adresa Guvernului Theresa May, care ramane astfel in functie si incearca sa gaseasca solutii pentru depasirea impasului in procedura Brexit. UPDATE: Motiunea de cenzura a Partidului Laburist contra Guvernului Theresei May a fost respinsa miercuri seara in Camera Comunelor, cu 325 la 306 voturi, relateaza BBC News.

Acordul incheiat de Theresa May cu Bruxellesul a obtinut marti doar 202 voturi pentru?in Camera Comunelor, comparativ cu 432 de voturi impotriva. Aceasta este cea mai grea infrangere suferita de un lider britanic incepand din anii 1920. Acest vot istoric a lasat Regatul Unit intr-o incertitudine in ce priveste viitorul sau, cu doua luni si jumatate pana la Brexit, prevazut pe 29 martie.
Imediat ce a fost cunoscut votul privind acordul, liderul opozitiei laburiste Jeremy Corbyn a prezentat o motiune de cenzura impotriva guvernului, calificand acest rezultat drept “”catastrofal””.
Initiativa lui Corbyn are insa putine sanse de reusita. Partidul Conservator, formatiunea politica a Theresei May, si micul partid ultra-conservator nord-irlandez DUP, care au dus greul acordului privind Brexit-ul, nu au de fapt nici o dorinta de a se vedea inlocuiti de catre laburisti la fraiele tarii. Incepand de marti seara, DUP si mai multi deputati rebeli conservatori au anuntat ca o sustin pe Theresa May.
Tabloidul conservator Daily Mail, pro-Brexit, estimeaza insa ca soarta sa “”atarna de un fir de par””.
Potrivit editorialistului din Times, Matthew Parris, este timpul acum ca parlamentarii cu multa experienta sa preia dosarul Brexit-ului. “”Nu exista nici un leadership, nici …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *