Thomas Morgenstern concureaza, la Rasnov, la FIS CUP 2012

de Adrian POPESCU Postat la: 06.06.2012 23:45 Ultima actualizare: 06.06.2012 23:46

AFP / Mediafax Foto /stringer
Ceea ce pana mai ieri tinea de domeniul imposibilului devine? realitate la finele acestei saptamani: multiplul campion olimpic si mondial la sarituri cu schiurile, austriacul Thomas Morgenstern, va concura sambata la Rasnov, in etapa inaugurala a editiei 2012 a FIS CUP, oficializand astfel intrarea noii baze de sporturi de iarna de pe Valea Carbunarii in circuitul marilor competitii internationale.
Cea mai moderna baza de sporturi de iarna din Europa de Est
Avand trei trambuline de sarituri – de 15, 35 si 64 de metri – deja omologate FIS si o a patra, cea de 90 de metri, aflata in constructie, precum si o pista de fond-biatlon de asemenea omologata FIS, baza sportiva de la Rasnov este la ora actuala cea mai moderna nu doar din Romania, ci si din Europa de Est. Construirea primelor trei trambuline este rezultatul unui parteneriat pe 10 ani demarat in 2007 intre Federatia Romana de Schi-Biatlon, Primaria Rasnov si concernul petrolier austriac OMV, al carui scop declarat este ca pana in 2017 Romania sa aiba cel putin un saritor cu schiurile in “top 10” mondial, in vreme ce MDRT, FRSB si Primaria Rasnov au asigurat finantarea construirii trambulinei de 90 de metri si a pistei de fond-biatlon. In februarie viitor, moderna baza sportiva de la Rasnov va gazdui competitiile de sarituri si biatlon ale Festivalului Olimpic de Iarna al Tineretului European – FOTE 2013. De asemenea, dupa cum a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, Congresul Federatiei Internationale de Schi (FIS), desfasurat zilele trecute in Coreea de Sud, a decis ca anul viitor Rasnovul sa gazduiasca si prima editie a Cupei Mondiale de Vara la sarituri cu schiurile pentru fete.
Trei vedete mondiale
Unul dintre cei mai titrati saritori cu schiurile din toate timpurile, “Morgy” are deja in palmares, la cei? 26 de ani inca neimpliniti, tot ce si-ar putea dori un sportiv: trei titluri de campion olimpic, sase de campion mondial, din care doua la zbor cu schiurile, doua Cupe Mondiale si un Turneu al Celor Patru Trambuline. Alaturi de el vor lua startul alte doua vedete din “Top 10” mondial: slovenul Robert Kranjec – campion mondial “en titre” la zbor cu schiurile, medaliat cu bronz la JO de la Salt Lake City (2002), castigator al? Cupei Mondiale 2009/2010 la zbor cu schiurile, clasat pe locul 9 la finalul Cupei Mondiale 2011/2012 – si cehul Roman Koudelka, locul 10 la ultima editie a competitiei mondiale a Icarilor moderni. Galeria sportivilor straini participanti la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *