TICHETE-CADOU de Sarbatori. Angajati fericiti, ce cadouri primesc de Craciun si Anul Nou

Piata tichetelor cadou pentru salariati se concentreaza pe anumite evenimente, cum sunt sarbatorile de Paste si Craciun, 8 Martie, 1 Iunie, insa tot mai multe companii au inceput sa le acorde si in afara acestor ocazii.
Vanzarile de tichete cadou au fost cu 15% mai mari pentru primele zece ale anului fata de aceeasi perioada a anului 2017, conform datelor companiei Up Romania, unul dintre principalii emitenti de tichete valorice.
Pentru perioada sarbatorilor de iarna 2018, cand tichetele cadou inregistreaza cel mai mare volum de vanzari, Up Romania estimeaza o crestere cu 20% fata de anul trecut.
“In ultimii trei ani, vanzarile de tichete cadou au avut o crestere constanta, aceasta si pentru ca, in timp, companiile au realizat ca oferirea acestui beneficiu extra salarial este simplu de implementat si avantajos financiar si, in acelasi timp, permite angajatului care il primeste sa-si aleaga cadoul dorit. Pe de o parte, cel care ofera are siguranta ca darul lui este apreciat si util, iar pe de alta parte, cel care primeste are sentimentul ca este pus in valoare si se poate bucura de un cadou ales chiar de el”, a aratat Elena Pap, directorul general Up Romania.
In acest moment, aproximativ 75% dintre companiile care acorda beneficii extra salariale, aleg sa ofere tichete cadou.
“In plus, tot mai multe companii folosesc tichetele cadou, in afara evenimentelor deja consacrate, pentru sarbatori cum sunt cele de Mos Nicolae, 1 Decembrie sau ziua companiei. Este o solutie moderna si de mare impact pentru mediul de business, atat pentru motivarea si fidelizarea angajatilor, dar si a partenerilor si colaboratorilor” a adaugat Elena Pap.
De asemenea, cu ocazia sarbatorilor de iarna, pentru fiecare companie care comanda tichetele Up Cadou, Up Romania directioneaza suma necesara pentru a sustine o masa calda care va ajunge la persoane defavorizate din Adjud, Bistrita, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Satu-Mare si Zalau, cu ajutorul Asociatiei “O Masa Calda”.
Alternativa practica la cadourile de sarbatori, tichetele cadou ofera avantaje fiscale de fiecare data cand sunt oferite. Este suficient ca ocaziile pentru care se ofera tichetele cadou sa fie mentionate intr-o decizie interna sau contractul colectiv de munca, astfel incat acestea sa fie deductibile fiscal si scutite de contributii sociale pana la 5% din fondul de salarii, indiferent de valoarea acordata per angajat.
“Tichetele cadou sunt solutia prin care companiile pot bonusa angajatii, facand economii de pana la 37% din bugetul alocat acestui tip de cheltuiala”, spun oficialii Up Romania.
Pentru Craciun, tichetele Up Cadou pot fi oferite tuturor angajatilor, dar si copiilor minori ai acestora. Pana la valoarea de 150 de lei per beneficiar, valorile oferite in tichete cadou sunt scutite de contributii sociale si impozit pe venit.
Dincolo de facilitatile fiscale, tichetele cadou simplifica efortul logistic al companiilor, de la alegere, achizitie, pana la sortare, impachetare, depozitare si distributie. Tichetele cadou sunt o varianta simpla, eleganta si moderna de recompensare a angajatilor, acestia putand sa-si aleaga cadoul mult dorit dintr-o? varietate de produse si servicii, fie ca este vorba de bijuterii, cosmetice, articole vestimentare si incaltaminte, carti, jucarii, obiecte de mobilier si decoratiuni, electronice si electrocasnice sau servicii de turism. In acest sens, Up Romania dispune de o retea de peste 55.000 de magazine din toata tara unde pot fi folosite tichetele cadou.??
Up Romania face parte din Grupul Up si deserveste peste 20.000 de clienti si 750.000 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *