Tiraspolul se ofera sa ajute Moscova in problema scutului antiracheta

Asa-zisul ministru transnistrean de externe, Vladimir Iastrebciak, a exprimat luni disponibilitatea Transnistriei de a oferi asistenta Rusiei, in problema sistemului de aparare antiracheta, la capatul unei intalniri avute cu liderul regiunii Igor Smirnov, relateaza agentia de presa RIA Novosti.

Presedintele rus Dmitri Medvedev avertizase saptamana trecuta ca Rusia va lua masuri de retorsiune impotriva SUA, in replica la instalarea in Europa a unor elemente din sistemul lor antibalistic, scrie Agerpres.
“Am confirmat ca, daca exista un apel corespunzator si interes din partea rusa, Transnistria este dispusa sa examineze problema acordarii unei asistente maxime, inclusiv in contextul scutului antiracheta, si sa se implice in asigurarea securitatii Rusiei”, a afirmat ministrul transnistrean de externe, Vladimir Iastrebciak,.
Saptamana trecuta, Medvedev a anuntat un set de masuri cu caracter militar-tehnic si diplomatic pe care Rusia le va lua ca raspuns la instalarea elementelor sistemului american antiracheta in Europa. Intre acestea se numara si desfasurarea sistemelor operativ-tactice Iskander in enclava Kaliningrad.
Se pare ca tocmai o astfel de initiativa are in vedere regimul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *