Top 30 Producatori de componente auto din Europa. Vezi cine a tinut piept crizei in 2012.

Rivalitatea din sectorul auto, alimentata si de criza economica, este una la cote maxime nu doar intre producatorii de masini, ci si intre cei de componente. Vedeti intr-un top al publicatiei Automotive News Europe care sunt primii 30 producatori auto de componente din Europa, dar mai ales care dintre ei a reusit sa aiba crestere intr-un 2012 in care majoritatea au incheiat anul pe minus.
Vezi TOP 30 producatori componente auto in imaginile de mai sus. Topul este realizat in functie de vanzarile companiilor in Europa. Spre exemplu Denso (Japonia) este numarul 2 mondial, insa in Europa ocupa doar locul 16.
Din cei 30 concureti ai topului doar 14 au raportat cresteri in Europa, iar acestia sunt: Continental (Germania), Magna (Canada), BASF (Germania), Gestamp (Spania), HELLA (Germania),?BorgWarner (SUA), Schaeffler (Germania),?Aisin Seiki (Japonia),?Mahle (Germania),?Plastic Omnium (Franta),?Draexlmaier (Germania),?Eberspaecher (Germania),?GKN (Marea Britanie),?Hyundai Mobis (Coreea de Sud).?
La varful clasamentului s-a redus distanta dintre liderul european, totodata si mondial, Robert Bosch si al doilea clasat din Europa, Continental, cel mai mare producator de componente auto in Romania, cunoscut mai ales pentru cauciucurile pe care le produce.
Bosch a inregistrat o scadere a vanzarilor in Europa la 19,129 miliarde dolari?(14,44 mld euro), anul trecut, de la 21,467 mld dolari (16,21 mld euro) in 2011. In schimb Continental?a inregistrat in Europa o crestere, in 2012, pana la 16,4 mld dolari (12,4 mld euro), cu aproape 530 milioane dolari (400 mil euro) mai mult decat in 2011. Astfel diferenta dintre Bosch si Continental s-a redus, cel putin in Europa, la jumatate.
Romania joaca un rol extrem de important pentru producatorul de pe locul 25, Draexlmaier, care are in tara noastra aproape 13.000 angajati, cei mai multi dintr-o tara a grupului. Draexlmaier a urcat in 2012 cinci locuri in top, ajungand la vanzari …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *