Toyota recheama in service 28.000 de masini din Romania. INCREDIBIL: ce defect a fost descoperit

Autoritatile au primit o noua notificare de la Toyota Romania privind rechemarea in service a unui numar urias de vehicule, 28.236 de unitati, apartinand marcilor Toyota (Avensis Verso, Corolla, Yaris, Auris) si Lexus (SC430, IS) fabricate in Japonia, Turcia, Marea Britanie si Franta. Datele furnizate de companie arata ca masinile cu probleme au fost fabricate intre anii 2001 si 2013.
Masinile vizate sunt echipate cu airbag frontal pasager (Takata-designated SPI, SPI-2, PSPI-6) care contine un material pirotehnic, care poate absorbi umiditatea. Conform unui raport emis de producatorul Takata, materialul pirotehnic s-ar putea degrada, in conditiile expunerii prelungite la temperaturi si umiditate ridicate.
In cazul unui accident in care se declansaza airbag-ul frontal al pasagerului, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice si declansarea anormala a airbagului. Spargerea capsei pirotehnice poate duce la imprastierea fragmentelor metalice in interiorul habitaclului, crescand astfel riscul ranirii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *