Tragedia din Afganistan: Un autovehicul incarcat cu exploziv a intrat in masina militarilor romani

“Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionut Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murarescu si caporalii clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru au fost raniti, in Afganistan, in dimineata zilei de duminica, 30 martie, in urma unui atac sinucigas cu un autovehicul incarcat cu exploziv care a intrat direct in masina de lupta”, a anuntat MAPN.
Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apararii Nationale din 2001, casatorit, un copil. A mai participat la sase misiuni externe, in Afganistan si Irak.
“Militarii romani, din Batalionul de Manevra dislocat in provincia Zabul, executau o misiune de patrulare, cu trei masini de lupta MRAP (rezistente la mine si protejate impotriva ambuscadelor – Mine-Resistant Ambush Protected), pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall. In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost transportati cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din Kandahar”, mai spune comunicatul ministerului.
Ministrul apararii nationale transmite sincere condoleante familiei militarului decedat si urmareste cu atentie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *