Traian Basescu poate fi urmarit penal in dosarul jurnalistilor rapiti. Ce a declarat fostul sef de stat

Fostul presedinte Traian Basescu poate fi urmarit penal in dosarul jurnalistilor rapiti, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a admis cererea de redeschidere a dosarului. ?Traian Basescu este cercetat pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in acest dosar.
De asemenea, instanta a constatat ca ramasa fara obiect cererea de redeschidere a urmaririi penale fata de Vasile Blaga.
Traian Basescu a declarat ca nu il suprinde decizia instantei si ca va da o declaratie pentru a clarifica lucrurile.
“Nu ma surprinde decizia pentru ca plangerea depusa de Vadim Tudor nu a putut sa fie verificata cand eram presedinte.?A putut fi chemat Vasile Blaga, care?si-a dat declaratia si a fost scos di cauza de procurori. Cu certitudine trebuie sa am si eu ocazia sa dau o declaratia ca sa clarific lucrurile. Nu detin drepturi de secretizare al acestui dosar. Este secretizat de SRI si de SIE si nu am dreptul sa fac niciun fel de declaratii legat de continutul dosarului. Suntem in fata unei delatiuni a vestitului fost tribun Vadim Tudor. In afara de declaratia?lui Vasile Blaga trebuie sa fie si declaratia mea. Cand un presedinte este acuzat ca pentru a salva niste oameni si-a insusit bani?acest lucru nu poate fi decat umilitor si pentru presedinte si pentru tara”, a spus Basescu pentru Digi 24.?
Dosarul a ajuns la Judecatoria Sectorului 5 in urma unei decizii din 6?august a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a stabilit ca aceasta instanta este competenta sa judece cazul, pentru ca Traian Basescu nu mai are in prezent vreo calitate oficiala.
Citeste si:?Ce spune Traian Basescu despre deschiderea dosarului rapirii jurnalistilor
Traian Basescu si copresedintele PNL Vasile Blaga au fost la ICCJ, in 6 august,?fiind citati in acest dosar, si au stat la instanta doar cateva minute, intrucat nu au mai avut loc audieri, dupa ce procurorul de caz a invocat o exceptie de necompetenta materiala a instantei si a cerut ca dosarul sa fie retrimis la Judecatoria Sectorului 5.
Procurorul a mentionat ca, in cazul lui Vasile Blaga, ancheta a fost inchisa in 2010, printr-o decizie de neincepere a urmaririi penale.?Fata de Traian Basescu, insa, nu s-a putut lua atunci o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *