Traian Basescu reclama la CEDO justitia din Romania

Situatie fara precedent in Romania: un fost presedinte reclama statul roman in strainatate, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins inregistrarea partidului “Miscarea Popularaa”. Formatiunea condusa de Basescu va propune candidati sub vechiul nume – Partidul Miscarea Populara.
Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si a respins, vineri, cererea de inregistrare a partidului “Miscarea Popularaa”.? Motivul ar fi acela ca denumirea si sigla partidului sunt asemanatoare cu cele ale Fundatiei Miscarea Populara, astfel incat exista riscul de a crea confuzie in randul electoratului. Cei doi judecatori ai completului de la Curtea de Apel Bucuresti au avut opinii contrare, astfel incat a fost introdus un al treilea magistrat in complet, care a inclinat decizia in sensul respin?gerii solicitarii de inregistrare. Decizia este definitiva. Initial, Tribunalul Bucuresti a admis pe 15 decembrie 2015 cererea de inregistrare a? Miscarii Populare.
In urma deciziei, Traian Basescu nu poate schimba numele partidului, grupul politic se va numi in continuare “Partidul Miscarea Popularaa”. a”Partidul Miscarea Populara este inregistrat, are toate structurile functionale, nu s-a desfiintat, in lipsa infiintarii Miscarii Populare. Pe structurile Partidului Miscarea Populara am functionat si pana-n prezent, asa vom functiona si in continuarea”, a explicat Basescu.
El a declarat ca face plangere la CEDO pentru “implicarea abuziva a statului in inregistrarea unui partida”, afirmand ca decizia CAB este contrara deciziilor CEDO care recomanda o minima implicare a statului in aprobarea functionarii structurilor asociative.
“Este pentru prima data cand un procuror s-a batut cu toata forta statului impotriva inregistrarii unui partid, astazia”, a comentat Basescu.
De ce este importanta denumirea
Fostul presedinte Traian Basescu a propus pe 10 octombrie 2015 la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *