Traian Basescu va participa maine la Scoala de Vara de la Izvorul Muresului. …

Presedintele Traian Basescu va participa, luni, la a XI-a editie a Universitatii de Vara de la Izvoru Muresului, judetul Harghita, care va avea ca tema principala “Romania si romanii de la frontiera Uniunii Europene si NATO”, anunta Mediafax.
?
Participarea sefului statului la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului a fost confirmata pe site-ul Presedintiei, unde se arata caTraian Basescu?va participa la eveniment luni, de la ora 9.00.
Presedintele executiv al Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni,?Eugen Popescu, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu a fost invitat la dezbaterea?”Drepturile minoritatilor din Romania vs. drepturile minoritatilor romanesti din jurul frontierelor si din Balcani; Cine este discriminat?”, care va incepe, in prima zi a taberei, la ora 11.00.
Potrivit sursei citate, la Universitatea de Vara vor participa aproximativ o suta de persoane, lideri ai organizatiilor romanesti din jurul frontierelor tarii si din Balcani (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Albania), dar si din Diaspora romaneasca (Italia si Franta).
“O delegatie puternica va veni si din Basarabia si va fi formata din parlamentari, jurnalisti, studenti si elevi”, a spus Eugen Popescu.
Din Romania, au fost invitati sa participe la lucrarile celei de-a XI-a editii a Universitatii de Vara parlamentari din tot spectrul politic, precum si ministri din Guvernul Ponta.
“Temele vor fi, ca de obicei, unele extrem de percutante care vor scote la iveala realitati dramatice din comunitatile romanesti, de multe ori mascate sau nebagate in seama de presa romaneasca. Au fost invitati inalti demnitari ai statului roman, membri ai Parlamentelor de la Bucuresti si Chisinau, lideri ai romanilor de pretutindeni, profesori, jurnalisti, cercetatori”, a afirmat presedintele executiv al Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni.
Tot luni, vor avea loc dezbateri pe temele: “Reunirea Basarabiei cu Romania, obiectiv major al romanilor. Dar al Romaniei? Integrarea europeana a R. Moldova prin reunirea cu Romania, solutie romaneasca a stabilizarii frontierei UE si NATO” si “Comunitatile romanesti din vecinatate si din Balcani intre deznationalizare si integrare europeana”.
Printre alte subiecte care vor fi analizate, pe parcursul saptamanii viitoare, de catre lectorii invitati la seminarii, se vor afla “Politica …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *