Traian Basescu, despre protocolul SRI-Parchet: Asa cum este formulat poate da loc la interpretari si abuzuri

“Recunosc ca l-am citi pe diagonala. Nu pot sa il judec decat cu o munca titanica. De ce imi e greu sa ma pronunt. Trebuie citit cu migala si sa cauti in legile invocate. Trebuie sa cauti carui articol din protocol carei legi si ce lipseste. Imi este clar ca asa cum este formulat poate da loc la interpretari si abuzuri. El trebuie judecat de CSM si anume de judecatori. Ce mi se pare incorect. Prin constitutie aceste institutii au stapan. SRI are ca stapan comisia de control. Trebuia ca acea comisie sa aiba protocolul dinainte sa fie semnat, iar Parchetul General trebuia sa se duca la CSM. Sa spuna, acesta este proiectul, ce ziceti. Presedintele nu are drept de control”, a subliniat Traian Basescu la Romania TV.
Acest protocol ma surprinde ca este lung si neclar. “Nu inteleg cum putea functiona,? SRI il informeaza pe procuror, dar el e obligat in 60 de zile sa ii spuna de urmare. Aflam ca foarte putin procurori au cunoscut acest continut al protocolului. Ei lucrau toti cu informatii de la SRI. Oamenii astia nestiind protocolul in ce baza actionau. Prin ordin al sefului DNA”, se intreaba retoric Basescu.
Citeste si: Traian Basescu, in lacrimi la RomaniaTV. Fostul presedinte nu si-a mai putut stapani emotiile
“Comunicare operativa inseamna si ca spune ca Basescu are 1 milion de dolari si ma aresteaza, pe vorbe. Te aresteaza si dupa constata ca nu ai luat milionul. Cred ca sunt exagerari care au si dus la alte exagerari si nu va ascund ca suspectez din acest protocol ca de multe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *