Transportul animalelor de companie in Anglia: Masina personala vs Autoutilitara speciala

Indiferent ca animalul de companie va fi transportat cu masina personala sau cu o autoutilitara speciala ce apartine unei companii care asigura astfel de servicii, se impun urmatoarele conditii:
Animalele de companie trebuie sa fie mai mari de 4 luni;Implantarea sau citirea microcipului trebuie sa fie realizate inainte de vaccinul antirabic;Vaccinul antirabic se va realiza cu cel putin 21 de zile inainte de data plecarii – se va trece pe pasaport cu pixul si se va aplica stampila si semnatura medicului veterinar;Cu cel mult 24 de ore de plecarea in Anglia, se impune deparazitarea si consultul unui medic veterinar pentru a se constata daca animalul este clinic sanatos – ambele proceduri se trec in pasaportul animalului.
Transportul animalelor de companie Romania Anglia cu masina personala
Cainele sau pisica pot fi transportate in Anglia cu masina personala, insa trebuie declarate la intrarea in tara, la punctul veterinar. Cu privire la modalitatea concreta de transport, trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:
In cazul unei pisici, aceasta trebuie transportata intr-o cusca speciala de transport, pentru a se evita ca aceasta sa sara in spatiul soferului si sa il incomodeze in timp ce sofeaza;In cazul unui caine, este necesar ca acesta sa fie legat in hamuri ce pot fi atasate la centura din masina. De asemenea, trebuie sa se aiba in vedere ca in scopul ventilarii eficiente a masinii, fara riscuri pentru animalul de companie, pot fi achizitionate grilaje speciale;
De asemenea, trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte:
In Anglia este interzis transportul unui numar mai mare de 5 animale de companie, cu exceptia cazului in care este necesar ca acestea sa ajunga la concursuri, evenimente sportive sau alte activitati competitive;In Anglia este interzisa intrarea unor rase pure sau corcituri de rase de caini considerate foarte periculoase: Pitt-Bull, Dogo Argentino, Fila Braziliero si Tosa japonez. Nici Amstafful nu este acceptat in aceasta tara.
Este bine ca proprietarii sa stie ca in cazul in care vor ajunge in Anglia cu un animal de companie pentru care nu au documente in regula, acesta ar putea fi pus in carantina sau nu va fi primit in tara.
Transportul animalelor de companie Romania Anglia cu autoutilitare
Spre deosebire de prima varianta, aceasta asigura persoanelor foarte ocupate avantajul ca firma respectiva se va ocupa de documente si de serviciile medicale necesare. Mai mult, o firma poate asigura acest serviciu door to door.
Potrivit www.transportcaini.ro, autoutilitarele care transporta animalele de companie intr-o alta tara europeana, este util sa fie echipate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *