Trei tiganci au facut legea in Scoala „Matei Basarab” din Ploiesti / Elev batut in sala de curs

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In urma cu un an, dupa inregistrarea mai multor incidente in scoli si licee, Inspectoratul Scolar Prahova impreuna cu Inspectoratul Judetean de Politie si Jandarmeria au intocmit harta unitatilor de invatamant cu risc crescut din punct de vedere al infractionalitatii. A fost semnat chiar un protocol de colaborare intre cele trei institutii. Degeaba. Vineri, 28 septembrie, in jurul orelor 12.00, un elev de la ?coala ?Matei Basarab? din Ploiesti, Gheorghe B., a fost batut de trei femei de etnie rroma chiar intr-o sala de curs. Faptele s-au petrecut in timp ce avea loc schimbul de profesori si invatatori astfel incat cele trei ?doamne? au patruns cu usurinta in unitate. Mama si matusile unui elev de clasa a IV-a, foarte suparate ca puradelul lor a fost lovit cu un cos de gunoi de un elev de la clasa a VIII-a, au intrat in forta in sala de curs si, din greseala, au luat la bataie un alt scolar. ?S-au napustit asupra copilului meu, l-au lovit cu o sticla din plastic plina cu apa in cap, peste fata, pe spate, pe coapse… se vad si acum semnele. La gat avea o alunita pe care i-au spart-o… era murdar de sange. A reusit sa fuga, a intrat in alta sala de clasa si femeile s-au dus dupa el si l-au lovit din nou. Totul a durat 3-4 minute. Apoi a venit diriginta si au fost chemati si alti profesori. Baiatul meu este bolnav. De sapte ani se afla sub tratament. Imediat ce am plecat de la scoala am mers la doctor cu el. Pe langa faptul ca a fost lovit este si foarte speriat acum?, ne-a marturisit tatal copilului. Toate acestea nu au fost de ajuns. Culmea, directorul scolii l-a dat exemplu negativ in fata celorlalti colegi tot pe elevul batut.

Directorul unitatii sustine ca elevul a fost doar zgariat Conducerea Scolii ?Matei Basarab? sustine ca incidentul a fost unul minor si ca aceste lucruri se intampla pentru ca in unitate nu exista paza. ?Cele trei femei au profitat de faptul ca avea loc schimbul de profesori si au patruns in scoala. L-au confundat cu un coleg de-al lui si l-au zgariat putin. Nu avem bani pentru firme de paza sau pentru supraveghere cu camere video. Femeile de serviciu asigura paza. Imediat ce am aflat am chemat politia iar agresoarele au fost sanctionate cu amenzi de 3 milioane de lei vechi fiecare?, ne-a declarat Petre Babonea, directorul Scolii Matei Basarab Ploiesti.

Inspectoratul Scolar face ancheta Inspectoratul Scolar Prahova a primit o plangere din partea familiei copilului batut si a demarat o ancheta in unitate. ?Este vorba despre un eveniment neplacut. Din discutiile purtate cu directorul unitatii am inteles ca elevul a fost doar zgariat si ca atacatoarele au fost amendate de politie. A fost dispusa efectuarea unei anchete in urma careia se vor lua masurile care se impun. Scoala nu are paza asigurata pentru ca nu exista fonduri pentru a plati agentii de paza?, ne-a declarat profesorul Aurel Graur, purtatorul de cuvant al ISJ Prahova.

Monalisa Serban
Publicat in editia din data de: 04-10-2007

spot_imgspot_img