Tribunalul Suceava a dispus arestarea a 14 membri din gruparea specializata in fraude bancare.

Paisprezece membri ai gruparii specializate in fraude informatice, care a produs un prejudiciu de 500.000 euro, in special unor clienti ai Postei italiene, din conturile carora erau extrasi fraudulos bani, au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Suceava, transmite Mediafax.
Potrivit deciziei Tribunalului Suceava, cei 14 inculpati care au fost arestati preventiv sunt cercetati pentru constituire a unui grup infractional organizat, operatiuni financiare in mod fraudulos sau sprijinirea unui grup infractional organizat si complicitate la operatini financiare in mod fraudulos.
Cei 14 au fost retinuti de DIICOT Suceava in urma audierilor facute dupa zecile de perchezitii care au avut loc marti in opt judete pentru destructurarea gruparii specializate in fraude informatice, care a produs un prejudiciu de 500.000 de euro, fiind prejudiciati in special clienti ai Postei italiene, din conturile carora erau extrasi fraudulos bani.
Procurorii au mai dispus interdictia de a parasi tara in cazul a noua persoane din aceasta grupare.
Potrivit Politiei Judetene Suceava, anchetatorii au stabilit ca inculpatii au constituit un grup infractional la care au aderat 36 de persoane si care actiona in judetele Suceava, Botosani, Bacau, Constanta, Sibiu, Dambovita, Galati si Dolj.
Membrii gruparii sunt acuzati de infractiuni informatice, prin fraudarea in special a clientilor Poste Italiane s.p.a, dupa ce au obtinut datele de acces in conturile bancare online banking ale acestora, prin metoda phishing, au accesat fraudulos conturile si au facut transferuri frauduloase de bani prin Western Union.
Sursa citata arata ca activitatea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *