Trucuri pentru sprancene bine conturate

Aspectul fetei si intensitatea privirii depind foarte mult de forma sprancenelor. Prea apropiate, sprancenele dau o infatisare incruntata, prea bogate – confera duritate trasaturilor, prea rare sau dezordonate – dau un aspect sters, neingrijit. Iata de ce sprancenele trebuie disciplinate, conturate si chiar redesenate. Dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog, specialist in dermato-cosmetica, descrie etapele-cheie ale ingrijirii sprancenelor.
Pensare – Smulgeti firele rebele cu penseta, unul cate unul, prin miscari ferme si precise. Epilati doar zona dintre sprancene si cea de sub arcada, dand o forma ascendenta catre extremitati. Pastrati linia naturala a sprancenelor. Este interzisa epilarea deasupra sprancenei!
Tuns – Periati sprancenele in sens vertical si taiati varfurile care depasesc linia acestora. Utilizati o forfecuta de manichiura cu varfuri drepte si rotunjite.?Conturare – redesenarea sprancenei este cea mai delicata etapa. Pentru a reusi procedati in felul urmator: luati un creion si plasati-l pe verticala in dreptul narii; spranceana trebuie sa inceapa acolo unde creionul atinge fruntea, in mod normal, chiar deasupra coltului intern al ochiului. Cu un creion dermatograf de culoarea sprancenei, conturati forma arcadei si extremitatea ascendenta. Este interzisa folosirea unui creion negru, pentru ca da un aspect aspru, artificial.
Corectare – Pentru a corecta conturul trasat, uniformizati culoarea sprancenelor cu ajutorul unei pensule speciale. Eventual, aplicati si putin fard de pleoape de aceeasi culoare. Efectuati miscari in sensul de crestere a firelor de par.?Periaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *