Tsipras: Trebuie sa punem in aplicare rapid ceea ce am convenit cu UE si FMI

Premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat, vineri, ca statul elen trebuie sa puna in aplicare “rapid” tot ceea ce a convenit cu creditorii internationali – UE si FMI – in acordul asupra celui de al treilea plan de ajutor pentru Grecia, informeaza AFP.

“Trebuie sa punem in aplicare rapid ceea ce am convenit cu creditorii pentru a finaliza prima evaluare a programului (de catre acestia din urma – n.red.) si pentru a incepe sa discutam despre reducerea datoriei”, a declarat Tsipras in fata ministrilor sai, la patru zile dupa victoria sa in alegerile legislative, a doua in decurs de opt luni, informeaza HotNews.ro.
Alexis Tsipras a insistat asupra necesitatii “de a restructura datoria pentru a deveni sustenabila” si pentru a reabilita “competitivitatea economiei”. Cealalta prioritate a Guvernului este “recapitalizarea bancilor pentru a asigura lichiditatile”.

Reales, duminica, in urma unei victorii detasate in fata adversarului sau de dreapta Vangelis Meimarakis, dar fara a obtine majoritatea absoluta, Alexis Tsipras a format, marti, un Guvern de coalitie cu partidul Grecii Independenti, impreuna cu care a guvernat si in primul sau mandat, intre ianuarie si iulie.
Alexis Tsipras a semnat intre timp, la 13 iulie, un acord cu creditorii referitor la un nou imprumut de 86 de miliarde de euro pe trei ani, conditionat de continuarea politicii de austeritate si de cresterea taxelor.
“Conditia pentru ca programul sa reuseasca este sa garantam coeziunea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *