Tudor Chirila, atac devastator la adresa aliantei PSD – Ionut Lupescu. „Este inacceptabil sa accepti sustinerea mafiei intr-un…”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Tudor Chirila a postat pe Facebook un atac violent la adresa aliantei dintre Ionut Lupescu si Liviu Dragnea:
„Nu aveam de gand sa-mi dau cu parerea despre alegerile de la FRF daca nu vedeam ca exisa o mobilizare fara precedent a aparatului de partid si de stat. Liviu Dragnea, parintele Romaniei captive, si-a declarat sustinerea pe fata pentru candidatul Ionut Lupescu, parafand inca o data ceea ce stim de mult: ca fotbalul este un vehicul politic, sportul in general, si ca banii care circula pe traseul partide-fotbal nu pot ramane necontrolati. Ionut Lupescu s-a bucurat si de sustinerea Gabrielei Firea, primarul care nu face nimic pentru Bucuresti, dar care a simtit o nevoie stringenta de a nu abandona linia partidului care, iata, si-a dat seama ca asa nu se mai poate, FRF-ul trebuie recuperat, sportul in general. S-a activat si Mitica Dragomir care ne-a explicat mai pe intelesul nostru ca e o lupta intre servicii (Burleanu) si Dragnea (Lupescu). Apoi Ionut Lupescu a mai dat o tura pe la televizunile papusarilor unde papusile onoreaza comenzile de dejectare si gata, campania a luat sfarsit.
Liviu Dragnea, DEZVĂLUIRE-BOMBĂ despre alegerile din 2014 de la FRF. „Unii au voie, altii n-au voie…”
Eu nu pot comenta calitatile manageriale ale lui Ionut Lupescu si respect trecutul lui ca fotbalist pentru ca este strans legat de ultimele bucurii pe care le-am avut ca suporter. Dar scriu textul asta pentru ca mi se pare inacceptabil sa accepti sustinerea mafiei intr-un demers despre care spui ca vrea sa propuna o schimbare radicala.
Am avut sansa sa ascult urmatoarea poveste de la Francis Ford Copolla, regizorul imensei serii Nasul: ne-a povestit cum, in timpul filmarilor, John Gotti si-a mutat biroul langa platoul de filmare si a vrut sa-l cunoasca pe Coppolla cu orice pret. A trimis o sticla de whiskey, a incercat sa ajunga pe platou in repetare randuri. Coppola, avertizat de Mario Puzzo, a facut tot posibilul (si a reusit) sa evite intalnirea. L-am intrebat de ce. In definitiv, era doar o intalnire. Tudor, mi-a spus, cand dai mana cu ei, cand primesti ceva de la ei, considera ca le apartii.
Filosofia asta nu e departe de felul in care Dragnea si ai lui, partidele politice din Romania, in general, sunt convinsi ca banii din taxele romanilor le apartin. Ei nu administreaza banii Romaniei, ei sunt proprietarii lor. Asta inseamna pentru ei votul popular. Si de aia au nevoie de fotbal. Pentru ca fotbalul este un creator exceptional de solidaritate sociala. Iar ei, politicienii, vor sa se identifice cu aceasta uriasa posibila masina de voturi. Implicarea lor in fotbal nu are legatura cu dragostea pentru sport, pentru ca altfel am fi avut zeci si sute de pepiniere finantate de consiliile judetene incepand cu anii nouazeci. Pentru ei fotbalul nu e o forma de incluziune sociala a copiilor din zonele sarace ale tarii. Nu este nimic altceva decat o sursa de bani negri si o masina de voturi.
Ionut Lupescu ar fi trebuit sa se gandeasca mai bine inainte de a se inrola intr-o campanie cu mafia. Pentru …

spot_imgspot_img