Tudorel Toader: In sase luni, Inspectia Judiciara va fi reorganizata ca institutie autonoma

UPDATE 15,50:? ?In termen de sase luni va fi adoptata o lege pentru Inspectia Judiciara, care va fi reorganizata ca “institutie autonoma”, a anuntat ministrul Tudorel Toader, miercuri, la iesirea de la Comisia parlamentara.
Tudorel Toader a precizat ca specialisti din Ministerul Justitiei lucreaza in prezent la draftul acestui proiect de lege.
Ministrul a sustinut ca Inspectia Judiciara nu poate ramane in subordinea CSM, cum este in prezent, intrucat exista o incompatibilitate legata de faptul ca, pe de o parte, inspectorii judiari ii controleaza pe magistrati – care sunt reprezentati de CSM, iar pe de alta parte CSM aproba raportul de functionare al Inspectiei Judiciare.
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va prezenta, miercuri, la Comisia speciala parlamentara privind reforma Justitiei, proiectul sau de modificare a legilor din acest domeniu, informeaza Agerpres.
Coalitia majoritara a decis, saptamana trecuta, ca acesta sa fie promovat ca initiativa parlamentara si nu ca proiect al Guvernului.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, la acea data, ca proiectul de modificare a legilor Justitiei, intocmit de ministrul Tudorel Toader, va fi trimis la Comisia parlamentara speciala, condusa de social-democratul Florin Iordache, care va decide “ce ramane, ce se adauga si ce nu ramane”.
“Primul-ministru a trimis o adresa la Ministerul Justitiei, la sugestia mea, ca sa primeasca de acolo un raspuns scris – care este calendarul prevazut, estimat, de Ministerul Justitiei necesar pentru toate procedurile guvernamentale si cand ar fi posibil sa ajunga in Parlament aceste proiecte de lege. In …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *