Ucraina acuza Moscova ca vrea sa provoace “al treilea razboi mondial”

“Tentativele de agresiune ale armatei rusesti asupra teritoriului Ucrainei vor conduce la un conflict pe teritoriul Europei. Lumea nu a uitat al Doilea Razboi Mondial, iar Rusia vrea sa lanseze al treilea razboi mondial”, a declarat premierul Ucrainei, Arseni Iateniuk intr-o sedinta de Guvern.
“Sustinerea pe care Rusia o acorda teroristilor in Ucraina constituie o crima internationala, iar noi indemnam comunitatea internationala sa se uneasca impotriva agresiunii rusesti”, a mai spus premierul interimar ucrainean.
In acest timp, presedintele american a subliniat ca Occidentul ar putea adopta noi sanctiuni impotriva Rusiei.
Statele Unite se vor consulta cu principalii lideri europeni, vineri, pe tema unor posibile noi sanctiuni impotriva Rusiei, a anuntat vineri presedintele american Barack Obama, aflat in vizita la Seul, relateaza AFP.Barack Obama a precizat ca vrea sa coordoneze o abordare comuna cu aliatii sai europeni, Statele Unite conchizand ca Rusia nu a facut nimic pentru a pune in aplicare acordul semnat saptamana trecuta la Geneva cu Moscova, in legatura cu criza din Ucraina.
“Voi vorbi cu europenii din nou in aceasta seara, nu cu toti, ci cu cei mai importanti dintre ei, pentru a ma asigura ca impartasesc evaluarea mea asupra situatiei de la negocierile de la Geneva”, a declarat Obama in cadrul unei conferinte de presa.
Washingtonul se gandeste la alte sanctiuni tintite impotriva Rusiei “care sunt gata sa fie decretate”, a adaugat el.Joi seara, secretarul de Stat american John Kerry a apreciat ca Moscova nu “a luat nici cea mai mica initiativa” pentru a pune in aplicare acordul incheiat la Geneva in scopul detensionarii situatiei din Ucraina.
De partea cealalta, Rusia a acuzat Washingtonul ca o denigreaza.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat vineri SUA ca vizeaza denigrarea Rusiei si a apreciat drept “inacceptabil” tonul folosit de omologul sau american John Kerry in privinta crizei din Ucraina, relateaza AFP.Ministrul Lavrov a afirmat ca “propaganda americana” urmareste “denigrarea Rusiei, denigrarea celor care protesteaza fata de actiunile ilegale ale autoritatilor de la Kiev, care intentioneaza sa interzica limba rusa si sa-i prezinte pe toti rusii si rusofonii drept inamici care trebuie ucisi”.
Secretarul de Stat american John Kerry a acuzat joi Moscova ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *