UDMR: Nu sustinem introducerea unui prag valoric pentru abuzul in serviciu

“Nu sustinem introducerea unui prag valoric in cazul abuzului in serviciu. UDMR a sustinut ca judecatorul sa decida daca s-a produs vreun prejudiciu grav sau s-a savarsit vreo infractiune”, a aratat deputatul UDMR, Ambrus Izabella, membru al Comisiei speciale comune pentru legile justitiei, potrivit comunicatului UDMR.
Comisia speciala pentru modificarea legilor justitiei a adoptat luni, cu 15 voturi “pentru” si 7 voturi “impotriva”, raportul la proiectul de lege privind modificarea Codului penal, urmand ca marti sa intre la votul din plenul Senatului.
Comisia a adoptat luni modificarea articolului 297 din Codul penal cu privire la infractiunea de abuz in serviciu, astfel ca infractiunea nu se pedepseste daca prejudiciul este pana in salariul minim brut pe economie – 1.900 de lei. In plus, se considera abuz in serviciu daca scopul este de a obtine foloase materiale necuvenite pentru sine, sot sau rude pana la gradul II. In timpul dezbaterilor, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infratiunii de abuz …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *