Udrea vrea, prin lege, limitarea cazurilor in care poate fi dispus arestul

de Stefan Pana Publicat la: 29.09.2015 18:14 Ultima actualizare: 29.09.2015 18:15

Deputatul Elena Udrea va organiza, saptamana viitoare, o dezbatere pe marginea conditiilor din arest, dorind ca, ulterior, sa initieze un proiect care sa puna in acord legislatia in domeniu cu recomandarile internationale, o prevedere urmand sa fie si limitarea cazurilor in care se dispune arestul.

Elena Udrea spune ca exista doua rapoarte ale unor organisme internationale, inclusiv unul al ONU, cu privire la conditiile din arest, iar recomandarile cuprinse in cadrul acestora trebuie sa reprezinte punctul de plecare al unei initiative legislative care sa rezolve problemele cu care se confrunta detinutii din Romania. In acest sens, Udrea vrea sa organizeze saptamana viitoare o dezbatere, printre invitati aflandu-se Avocatul Poporului, parlamentari si reprezentanti ai institutiilor interesate.
Udrea a atras atentia ca in Romania nu sunt respectate drepturile omului in privinta conditiilor de detentie si nici recomandarile in domeniu, care vorbesc despre necesitatea unui spatiu de 4 metri patrati pentru fiecare detinut. In Romania exista 32.000 de detinuti, insa numarul de locuri, potrivit acestui criteriu de spatiu, este de numai 19.400, potrivit Elenei Udrea.

Printre propunerile Elenei Udrea se numara si una privind dispunerea arestului doar “in ultima instanta”, urmand ca in Parlament sa se precizeze clar in ce conditii sunt cei invinuiti sau condamnati sunt trimisi in arest, astfel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *