UE si-a dat acordul pentru vinzarea Automobile Craiova catre Ford

UE si-a dat acordul pentru vinzarea Automobile Craiova catre Ford

Directia Generala Competitie a Comisiei Europene a transmis verbal Bucurestiului ca privatizarea cu Ford poate continua. Raspunsul scris va veni pe 27 februarie.

Reprezentantii Comisiei Europene (CE) i-au anuntat verbal pe oficialii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ca va permite continuarea contractului de privatizare a firmei Automobile Craiova cu producatorul american Ford, decizia scrisa urmind sa fie transmisa pe 27 februarie. Anuntul a fost facut vineri, la Cluj-Napoca, de presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

“Raspunsul verbal l-am primit. Acum se face raportul scris catre comisari. Fiecare comisar va primi raportul in 20 februarie de la Directia Generala Competitie, iar in 27 februarie se va lua decizia care ne va fi transmisa si noua. Am inteles ca vor da ?verde? pentru continuarea contractului de privatizare pentru Automobile Craiova. Va trebui sa trecem si legea de privatizare prin Parlament si sa ne ocupam sa indeplinim si celelalte conditii care trebuie indeplinite pina la intrarea in vigoare a contractului”, a declarat Atanasiu. El a precizat ca este vorba de citeva conditii privind colaborarea cu autoritatile locale si modul in care se va face vama la domiciliul fiscal, pentru ca la Craiova va fi un export masiv de produse. “Daca vor fi interventii, nu vor fi de natura sa opreasca contractul”, a mai spus presedintele AVAS.

Plenul Senatului a adoptat miercuri proiectul de lege privind privatizarea Automobile Craiova, aprobind astfel preluarea acestei societati de catre Ford la cererea presedintelui Comisiei de privatizare a Automobile Craiova, Sebastian Vladescu. Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional in cazul acestui act normativ fiind Camera Deputatilor. Guvernul a decis saptamina trecuta sa ceara Senatului reluarea dezbaterilor la proiectul de lege privind privatizarea Automobile Craiova, discutii suspendate din luna octombrie, dupa ce Comisia Europeana a lansat o investigatie pentru posibile ajutoare de stat ilegale acordate grupului american Ford.

Autoritatile de la Bucuresti au semnat contractul de privatizare cu Ford in septembrie 2007. Firma americana a platit 57 de milioane de euro pe pachetul majoritar si a promis investitii de 675 de milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *