UEFA a exclus echipa Metalist Harkov din cupele europene pentru un sezon

de Leila Bolat Publicat la: 14.08.2013 14:17 Ultima actualizare: 14.08.2013 14:18

Comisia de Apel a UEFA a decis ca echipa ucraineana Metalist Harkov sa fie exclusa din cupele europene pentru un sezon (2013/2014), a anuntat, miercuri, forul european, pe site-ul sau oficial.
“FC Metalist Harkov a fost descalificata din cupele europene in sezonul 2013/2014, dupa incheierea procesurilor disciplinare impotriva clubului ucrainean. Dupa procedurile disciplinare deschise impotriva FC Metalist Harkov conform articolelor 2.04g, 2.05 si 2.10 ale regulamentului UEFA Champions League 2013/14, privind criteriile de admitere pentru participarea in competitiile UEFA, Comisia de Apel a anuntat, astazi, decizia legata de clubul ucrainean. Comisia de Apel a UEFA a analizat cu atentie declaratiile si documentele depuse de club, precum si declaratiile si documentele prezentate de inspectorul disciplinar al UEFA, si a luat urmatoarea decizie: FC Metalist Harkov este descalificata din editia 2013/2014 a cupelor europene”, se arata in comunicatul forului european.

Metalist Harkov are posibilitatea de a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) in acest caz.
Comitetul de Urgenta al UEFA, format din cinci membri ai Comitetului Executiv, se va intruni in cursul zilei de miercuri pentru a analiza consecintele acestei decizii asupra Ligii Campionilor.
Echipa Metalist Harkov este calificata in play-off-ul Ligii Campionilor, iar adversara sa este formatia germana Schalke 04.
UEFA a anuntat, la 6 august, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *