Ultimul tun al lui Sorin Oprescu. Afaceri controversate pe seama unor copii bolnavi

Peste 200 de milioane de lei a decis Primaria Capitalei sa aloce, in 2009, pentru construirea unui spital pentru copii cu aproape trei sute de paturi.
Dupa sapte ani, proiectul are un bilant negru: constructia, gata in proportie de 80%, este sistata din 2015. Desi municipalitatea a platit cea mai mare parte din bani, sute de copii sunt privati de un tratament corespunzator. Singurul castigator – o firma detinuta de parteneri de afaceri ai fostului primar Sorin Oprescu.
Pe 16 decembrie 2009, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis sa aloce 44,2 milioane euro pentru extinderea, modernizarea si echiparea Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiua”. Noua unitate urma sa aiba 278 de paturi, pe sapte etaje. Suprafata totala construita – 19.260 mp.
De realizarea acestui proiect urma sa se ocupe Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), institutie aflata in subordinea CGMB.
ASSMB, sub “patronajula” edilului Sorin Oprescu, a organizat in octombrie 2010 o licitatie pentru a contracta servicii de asistenta tehnica pentru extinderea si modernizarea spitalului. Singura oferta depusa a venit din partea asocierii formate din firmele -AECOM Ingenieria SRL si TECNIC Consulting Engineering Romania SRL, care au cerut aproximativ 5,8 milioane lei, fara TVA, pentru un contract de 48 de luni.
In noiembrie 2010, Primaria Capitalei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *