Un alt neadevar scapat de Victor Ponta. Premierul e contrazis chiar de FMI

Ponta si FMI

Victor Ponta a declarat miercuri ca Romania scapa anul acesta de datoria la FMI: “Nu mai avem absolut niciun dolar datorie la FMI”. Datele FMI il contrazic pe premier.

La inceputul sedintei de Guvern de miercuri, premierul roman a lansat un alt neadevar, spunand ca anul acesta terminam cu platile catre FMI si ca nu vom mai avea nicio datorie catre institutia internationala.
“Guvernul impreuna cu liderii politici vom discuta despre oportunitatea si conditiile incheierii unui nou acord cu institutiile financiare internationale. Romania nu are nevoie de niciun dolar si niciun euro imprumut de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana, dar acorduri cu institutiile internationale, intr-o perioada framantata pentru regiune si pentru Europa”, a mai adaugat premierul.
Datele furnizate de FMI arata insa ca premierul se uita la un alt film. Avem de achitat in acest an circa 240 mil eur (192 mil SDR), in 2016 o alta transa de peste 120 de milioane de euro, dupa care pana in 2019 alti 1,5 milioane de eur (dobanzi).
Mai jos “scadentarul” obligatiilor de plata, asa cum a fost el transmis de FMI, potrivit Hotnews.ro:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *