Un aparat de aer condiționat bine ales te ajuta in lupta contra caniculei

Conform previziunilor meteorologilor, vara din acest an va fi extrem de secetoasa, deși nici furtunile nu par a ne ocoli.

Ne așteapta un august extrem de torid, iar fara un aparat de aer conditionat marca Gree sau Daikin, branduri create parca pentru bugetele limitate ale romanilor, o sa fie destul de dificil de trecut spre toamna, indiferent cata apa rece vom bea și cata inghețata, fie ea și bio, vom manca.

Din nefericire, in momentul in care se dorește achiziționarea unui echipament de climatizare, majoritatea clienților se orienteaza doar dupa preț și design-ul unitații interioare, mai puțin dupa tipul de freon și capacitatea de racire a aparatului. Nivelul de zgomot nici macar nu este luat in discuție, deși, dupa instalare, acest element devine unul extrem de important, mai ales daca se dorește producerea de aer condiționat in camera de dormit.

Puterea de racire a echipamentului de climatizare a locuinței

O caracteristica de baza pe care trebuie sa o avem in atenție cand cumparam un climatizator, inclusiv daca ne orientam spre un aparat de aer conditionat marca Daikin este capacitatea de racire. Aceasta se masoara in kW.

In linii generale, cam 1 kW la fiecare 10 mp ar trebui sa existe.

Doar ca aceasta este puterea de racire pentru o incapere nemobilata. Daca exista mobilier, aparate electrocasnice diverse (unele producatoare de caldura), daca acolo stau una sau mai multe persoane, capacitatea in kilowați a climatizatorului trebuie sa creasca.

Mai mult decat atat, chiar și inalțimea camerei unde va fi montat conteaza, ca sa nu mai vorbim de amplasarea incaperii, numarul și marimea ferestrelor: una este daca razele soarelui bat puternic spre incinta respectiva, și alta daca orientarea este spre nord, iar frunzișul copacilor de afara dau o racoare suplimentara.

Conteaza și zona in care este construita locuința, mai precis temperaturile medii exterioare: o casa de la munte nu va avea nevoie de un aparat de aer condiționat cu o capacitate de racire așa de mare cu a unuia instalat intr-un apartament de la etajul 10 amplasat in mijlocul Bucureștiului.

Pe net exista aplicații pentru calcularea automata a necesarului de kilowați pe care trebuie sa il aiba aparatul de aer condiționat pentru a fi eficient. oricum, pentru un living mediu, cu o suprafața de circa 20 de mp cam 2,5 kW sunt suficienți.

Un aparat de aer condiționat cu inverter sau clasic?

La un aparat cu aer condiționat cu inverter cand se atinge temperatura setata, compresorul nu se va opri, dar se va reduce viteza. Invertorul va schimba fara probleme capacitatea unitații, regland aerul la temperatura dorita.

Abaterea temperaturii de la valoarea setata va fi de regula doar de 1 – 3 grade Celsius.

Ele au avantaje certe fața de cele aparatele de aer condiționat mai vechi, deoarece funcționeaza in mod economic, iar nivelul de zgomot pe care il produc este acceptabil.

Indiferent de modelul de echipament de producere a aerului condiționat ales, daca il veți comanda online, dintr-un magazin specializat, o sa puteți beneficia și de consultanța online sau telefonica gratuita și, daca alegeți bine furnizorul chiar și de montaj gratuit.

Grabiți-va ca sa faceți comanda, daca nu vreți sa va topiți in august datorita gradelor ce vor atinge valori nemaiintalnite pana acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *