Un democrat-liberal preia modelul francez: fara Twitter si Facebook la TV

Un democrat-liberal preia modelul francez: fara Twitter si Facebook la TV

Francezii au decis sa interzica pronuntarea cuvintelor “Twitter” si “Facebook” in cadrul emisiilor radio si TV, elimnand astfel concurenta neloiala si reclama gratuita. Nu toata lumea a fost de acord cu noua lege a audiovizualului din Franta, insa in Romania aceasta idee
pare sa fie una buna, cel putin pentru cel care a propus preluarea modelului francez.

Este vorba despre tanarul democrat-liberal Cosmin Carvaci, care a lansat public aceasta propunere pe blogul personal. Acesta solicita Consiliului National al Audiovizualului sa analizeze posibilitatea adoptarii unei astfel de masuri si la noi in tara, considerand ca tratamentul preferential de care beneficiaza cei de la Facebook si Twitter este un act discriminator fata de ceilalti concurenti de pe piata.

“Francezii sunt convinsi ca aceasta masura va preveni practicile anticoncurentiale si reclama gratuita. CNA ar trebui sa analizeze, eventual impreuna cu cei de la Consiliul Concurentei, si sa ia in calcul aceasta varianta. Nu este normal ca cele doua retele sa beneficieze de promovare masiva si total gratuita doar pentru faptul ca sunt cele mai populare website-uri de socializare. Şi au ajuns din ce in ce mai cunoscute doar pentru faptul ca sunt pomenite de dimineata pana seara la televizor.”, scrie Cosmin Carvaci, pe blogul sau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *