Un fost psihiatru militar american, condamnat la moarte.

Fostul psihiatru al armatei americane Nidal Hasan a fost condamnat la moarte, miercuri, pentru asasinarea a 13 persoane in 2009 la baza militara Fort Hood din Texas (sudul Statelor Unite), a anuntat presedintele juriului, conform Mediafax.
Cei 13 membri ai juriului militar reuniti in Curte Martiala la aceeasi baza militara au anuntat sentinta dupa patru ore de deliberari. Ei l-au declarat vinovat pe Nidal Hasan, saptamana trecuta, pentru 45 de capete de acuzare formulate impotriva lui.
Un colonel de armata, al carui nume nu a fost divulgat, care prezideaza juriul, a anuntat ca acuzatul va fi exclus din armata si va pierde toate remuneratiile.
Potrivit fostei echipe de aparare, pe care el a recuzat-o, Nidal Hasan voia sa primeasca pedeapsa capitala.
De-a lungul procesului, care a inceput la 6 august, acuzatul, care si-a asigurat singur apararea, a refuzat sa cheme martori, nu a contestat niciunul dintre cei 89 de martori citati de acuzare, nu a furnizat niciun element care sa-i permita sa pledeze pentru circumstante atenuante si s-a multumit cu o singura declaratie in fata juriului: “eu sunt cel care a tras”.
El este primul militar condamnat la moarte din 2005, cand fostul sergent Hasan Akbar a fost condamnat la pedeapsa capitala pentru ca a ucis doi militari in timpul unui atac cu grenada in Kuwait in 2003. Un apel pentru tulburari psihice este in curs.
Daca Nidal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *