Un martor din dosarul Turceni – Rovinari a facut dezvaluiri in fata judecatorilor: Toata lumea din firma “Sova si Asociatii” a lucrat pentru PSD

Unul dintre martorii din dosarul Turceni – Rovinari a povestit, in fata Inaltei Curti, ca?toti angajatii stiau despre contractele Casei de avocatura “Sova si Asociatii” venite pe linie politica si ca incasarile mergeau la partidul PSD, scrie news.ro.
Citeste si:?Sedinta ICCJ in care au fost audiati Victor Ponta si Dan Sova a durat 12 ore. Ei sunt cercetati in dosarul Turceni-Rovinari
Fostul premier Victor Ponta si senatorul Dan Sova au fost audiati, vineri, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru un nou termen, in dosarul Turceni-Rovinari. In acelasi dosar va fi audiat si presedintele PNL, Alina Gorghiu, dupa ce judecatorii instantei supreme au admis cererea facuta de unul dintre avocati… citeste mai departe!
Martorul a mai adaugat ca “toata lumea din firma” a lucrat pentru PSD, iar angajatii casei de avocatura aveau birouri amenajate chiar in doua dintre sediile partidului, unde primeau instructiuni clare despre dosarele pe care le aveau in lucru.

“Se stia in interiorul firmei de unde vin clientii, unde se duc banii. Toata lumea cunostea. Ne-am complacut cu totii in aceasta situatie. Acum il aratam cu degetul pe Sova. A facut Sova aia! Nu! Toata lumea din firma “Sova si Asociatii” a lucrat pentru Partidul Social Democrat. Inclusiv departamentul administrativ, inclusiv avocatii, absolut toata lumea mergea, aveau birouri amenajate la partid, aveau directive pentru dosare din partea Partidului Social Democrat, la sediul din Kiseleff si sediul din Ion Ionescu de la Brad”, a declarat martorul.

Sedinta de judecata in dosarul Turceni-Rovinari in care sunt cercetati, printre altii, Victor Ponta si Dan Sova, s-a desfasurat vineri pe parcursul a 12 ore, fiind audiate patru persoane, dintre care doi martori protejati. Acestia au dat declaratii in sedinta secreta, vorbind?despre modul in care se desfasura activitatea din cadrul firmei a”Sova si Asociatii”.

“Daca e despre adevar, sa mergem pana la capat cu adevarul. Relatia mea cu domnul Dan Sova a trecut de la relatia de angajat la o relatie de prietenie. Acest lucru nu m-a impiedicat sa spun adevarul si, in consecinta, pot sa spun in acest moment ca domnul Dan Sova este o victima politica, dar este o victima politica a propriilor colegi, nu a adversarilor politici. Toate contractele avute de firma “Sova si asociatii” au fost venite pe linie politica si toate incasarile care au fost realizate s-au dus inapoi la partid”, a declarat la iesirea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie Alin Brincus, care are calitatea de martor amenintat si se afla sub protectia politiei.?

In dosarul Turceni-Rovinari, magistratii ICCJ au acordat un nou termen de judecata pentru 1 noiembrie, cand va fi audiat liderul PNL, Alina Gorghiu.?Fostul premier Victor Ponta a precizat, in 16 septembrie, ca el nu a cerut audierea presedintelui PNL, ci avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari.

“Eu nu am cerut asa ceva (n.r audierea Alinei Gorghiu). Solicitarea a fost facuta de avocatii fostilor directori de la Turceni si Rovinari; deoarece doamna avocat Gorghiu Alina Stefania era si consilier …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *