Un ministru din Guvernul grec, obligat sa DEMISIONEZE, la 24 de ore de la numire

Un ministru adjunct din noul Guvern grec a a fost obligat sa demisioneze?la mai putin de 24 de ore de la numirea in functie, din cauza unor comentarii antisemite si homofobe postate in trecut pe Internet, relateaza Mediafax.?
Dimitris Kammenos a fost invitat sa renunte la functia de ministru adjunct pentru Infrastructura si Transporturi, din cauza furiei generate de comentariile sale de pe retelele de socializare. Intr-un comentariu publicat anul acesta, el compara Uniunea Europeana cu lagarul nazist de la Auschwitz.
Kammenos, membru al partidului de dreapta Grecii Independenti, a declarat ca altcineva i-a gestionat conturile de pe retelele de socializare si a cerut politiei sa demareze o investigatie. “Condamn categoric rasismul, homofobia si antisemitismul”, a precizat el, prezentand scuze.
Parlamentari din partidul premierului grec Alexis Tsipras, Syriza, care formeaza un Guvern de coalitie alaturi de Grecii Independenti, au condamnat numirea lui Kammenos.
Liderul Grecilor Independenti, Panos Kammenos, care nu este inrudit cu ministrul adjunct, a anuntat insa ca acesta va demisiona pana la stabilirea adevarului.
Dimitris Kammenos a ironizat manifestantii proeuropeni din iunie, publicand pe contul sau de Facebook o fotografie trucata cu poarta de la Auschwitz, in care a inlocuit cuvintele “Arbeit Macht Frei” (Munca te elibereaza) cu “Ramanem in Europa”.
Comitetul central al comunitatilor evreiesti din Grecia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *