Un ploiestean acuza: / „Primaria Ploiesti mi-a furat din pensie!”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dupa ce s-a trezit ca pe luna august 2007 i-a fost oprita suma de 210.000 lei din pensia de 500.000 lei, pentru neplata unei datorii la fiscul local, un ploiestean acuza Primaria si Serviciul Public Finante Locale Ploiesti de hotie. Omul sustine ca taxa auto i-a fost impusa pe numele sau, desi masina, o Dacia 1.300 apartine de fapt sotiei sale. In plus, ploiesteanul se plange de faptul ca pensia si a lui si a sotiei, mai mica de 500 lei, ii absolvea de la plata taxei de parcare si de la cea a taxei auto.

A refuzat sa plateasca taxa

Constantin Enachescu, domiciliat in Ploiesti a primit pensia pe luna august diminuata cu 215 lei, urmand ca in septembrie sa-i mai fie opriti alti 36 lei. Asta pentru ca omul refuzase sa plateasca taxa auto si pentru parcare in anul 2005. „Masina nu este a mea, ci a sotiei si cu toate acestea instiintarea de plata a sosit pe numele meu. Trecand peste acest lucru, chiar si asa, amandoi ne incadram la acel articol care spune ca nu platim taxa daca avem pensii mai mici de 500 lei. Este adevarat ca pentru scutire nu am facut cerere, dar asta pentru ca nu am stiut decat ulterior primirii instiintarii ca pot face asa ceva. Asta ca sa nu mai zic de taxa de parcare. Bine ca a fost scoasa. Cum sa platesc taxa de parcare, daca noi la bloc nu avem parcare?”, se intreaba Constantin Enachescu.

Ion Marina raspunde

Despre toate acestea, seful Serviciului Public de Finante Locale Ploiesti, Ion Marina are o alta parere. „Din evidentele noastre, reiese ca masina este pe rolul domnului Enachescu, drept pentru care nu conteaza ca masina apartine de fapt sotiei. In plus, bunul este unul comun atata timp cat nu sunt divortati. Despre pensie, impreuna au mai mult de 500 lei si nu s-a depus nici o cerere in acest sens. Nu poate spune ca nu a stiut, atata timp cat taxa are la baza o hotarare locala, prin urmare este o informatie publica”, a explicat Ion Marina. Ion Marina: „Oamenii stiu ca au de platit impozite, asa ca nestiinta nu este un motiv de neplata. In plus, ca un om sa ajunga in aceasta situatie au fost necesare vreo 6-7 luni de somatii repetate din partea noastra”.

Raluca EPARU
Publicat in editia din data de: 11-10-2007
www.monitorulph.ro

spot_imgspot_img