Un politist si sotia lui, ucisi intr-o suburbie a Parisului. Gruparea SI a revendicat atacul

UPDATE 10.33:?Ministrul de Interne al Frantei declarat, marti dimineata,?la incheierea unei reuniuni de urgenta convocata de presedintele Francois Hollande la Palatul Elysee, ca atacul reprezinta un “act terorist abject”, potrivit AFP, citat de Agerpres.
“Peste 100 de indivizi care reprezinta o amenintare pentru securitatea franceza” au fost “arestati de la inceputul anului 2016″, a subliniat ministrul la o zi dupa acest atac, revendicat de gruparea jihadista Stat Islamic (SI).?”Acesta este un act terorist”,?a anuntat anterior pentru postul de radio RTL, citat de Reuters, purtatorul de cuvant al guvernului francez, Stéphane Le Foll.
———–
O crima violenta a avut loc, luni noaptea, intr-o suburbie a Parisului. Astfel, un presupus jihadist a intrat in locuinta unui politist si l-a ucis atat pe el, cat si pe sotia acestuia, potrivit agentiilor de presa internationale, citate de Agerpres.
Mai intai, barbatul l-a ucis pe politist, dupa care i-a luat ostatici pe sotia si fiul de trei ani ai acestuia. Desi, autoritatile au incercat sa negocieze cu el, barbatul a ucis-o si pe sotia politistului. El a fost impuscat mortal?intr-un asalt al fortelor speciale Raid.?Ulterior, autoritatile l-au identificat pe atacator ca fiind un vecin al familiei.
Atacul armat a fost anuntat de agentia de stiri Amaq, care l-a numit pe barbat “un combatant al Statului Islamic”: “Un combatant al SI l-a ucis pe comisarul-adjunct de politie din orasul Les Mureaux, precum si pe sotia acestuia cu arma alba in apropiere de Paris”, a scris agentia.
?Presupusul ucigas al unui politist francez este un tanar de 25 de ani, Larossi Abballa, condamnat in 2013 pentru participare la o filiera jihadista care actiona intre Franta si Pakistan, relateaza marti AFP, citand surse concordante. Judecat impreuna cu alti sapte inculpati, el fusese condamnat la trei ani de inchisoare, dintre care sase luni cu suspendare pentru “asociere criminala in vederea pregatirii de acte teroriste”, conform unor surse apropiate dosarului. El este originar din Mantes-la-Jolie, localitate situata la 60 km …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *