Un roman a inventat ambalajul alimentar care ne scapa de E-uri

0
1

Una dintre inventiile lui Dan Vodnar ar putea schimba o lume intreaga: este vorba despre un ambalaj special pentru alimente, care este antimicrobian si care ar putea duce la disparitia E-urilor, scrie Adevarul.ro.
In paralel cu acest proiect, in perioada 2010-2012, cercetatorul clujean a lucrat si la o eticheta antimicrobiana, care se poate aplica pe fructe si pe legume. Aceasta are mai multe avantaje: este organica, e biodegradabila, curata legumele si fructele de microbi. “Eticheta se dezintegreaza cand dai drumul la jetul de apa.
Ambalajul inventat de clujean mai are o proprietate speciala: poate actiona ca un inlocuitor al E-urilor. “Comerciantii adauga foarte multe E-uri, in special cei din categoria conservantilor, pentru ca acesti conservanti au si efect antimicrobian. Dar de ce sa mananci atata conservant, cand poate sa fie rezolvata problema altfel? Adica sa se inhibe bacteriile cu ajutorul ambalajului”, spune Vodnar.
Dan Vodnar are 31 de ani si este asistent la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca. Tot in cadrul universitatii, este cercetator la Institutul pentru Stiintele …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here