Un vulcan a erupt in Sumatra. 15.000 de oameni au fost evacuati

“In acest moment, 15.281 de persoane au fost evacuate in 16 adaposturi temporare in districtul Karo (provincia Sumatra de Nord)”, a indicat joi un purtator de cuvant al autoritatilor locale, Robert Peranginangin.
Autoritatile indoneziene au avertizat companiile aeriene ce zboara in aceasta regiune in legatura cu pericolul care persista dupa trezirea la 15 septembrie a vulcanului Sinabung (cu o inaltime de 2,46 km), dupa o pauza de trei ani, care a aruncat o coloana de fum la o altitudine de 3 km, fortand locuitorii din imprejurimi sa plece din calea pericolului.
In timpul eruptiei anterioare in septembrie 2010-prima in mai mult de patru secole-a “muntelui de foc”, situat in apropierea orasului Medan, capitala provinciei Sumatra de Nord, au murit doua persoane, iar peste 12.000 de oameni au fost evacuati. De data aceasta nu exista informatii cu privire la eventuale victime.
Indonezia face parte din asa-numitul “cerc de foc” al Pacificului-cea mai intinsa si activa zona vulcanica de pe Terra concentrand 62% din vulcanii activi existenti in prezent (peste 350 din cei 600 vulcani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *