Ce a declarat Basescu pe santierul gazoductului Iasi – Ungheni.

Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, pe santierul gazoductului Iasi – Ungheni, unde nu a gasit niciun muncitor, ca lucrarile nu pot fi gata in decembrie, ci poate in februarie, adaugandca cei de la UE stiu ce se intampla pe acest santier si nu pot fi mintiti ca se termina in decembrie, transmite Mediafax.
Traian Basescu a inspectat, vineri, santierul gazoductului din localitatea ieseana Rediu, unde nu era niciun muncitor, ci doar un paznic, iar cu putin timp inainte de sosirea presedintelui in zona ajunsese si seful de santier, reprezentant al Transgaz.
In momentul in care a ajuns in zona, presedintele i-a intrebat pe jurnalisti daca sunt muncitori pe santier, dupa care s-a indreptat catre seful de santier, care instalase acolo o masa si o plansa cu schita proiectului, langa o baraca. Seful de santier, Teofil Ciobanu, i-a prezentat presedintelui proiectul, spunandu-i ca lucrarile se pot incheia in februarie 2014, daca timpul va permite, si nu in decembrie.
Presedintele a spus ca spera ca lucrurile sa stea intr-adevar asa si ca lucrarile sa se termine macar la inceputul anului viitor, adaugand ca cei de la Uniunea Europeana stiu ce se intampla pe acest santier si nu pot fi “pacaliti” ca se munceste, dar de fapt nu se face nimic.
Seful statului l-a intrebat pe reprezentantul Transgaz de ce nu se lucreaza, acesta spunand ca abia acum au fost facute masaratorile pentru predarea traseului conductei si ca impamantarea conductelor va incepe saptamana viitoare.
“Omul asta e onest, spune ca nu e gata in decembrie, ci in februarie, daca timpul permite. (…) Trebuie sa fim responsabili. Aici nu avem voie sa mintim, e in joc prestigiul nostru. Am adus un comisar european si doi prim-mistri, pusi langa niste tevi aduse din Romania, ca tevile pentru proiect inca nu au sosit”, a afirmat Basescu la finalul vizitei.
El a mai spus ca va reveni pe acest santier pentru a se asigura calucrarile vor fi gata la timp: “Voi veni des aici pentru a vedea cum merg lucrarile”.
Premierul Victor Ponta declara, in 31 august ca finalizarea gazoductului Iasi – Ungheni va avea loc in luna decembrie, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca santierul respectiv ar fi abandonat si ca a disparut conducta adusa la inaugurare.
“Astea sunt prostiile tipice, nu a disparut nimic. Este licitatie adjudecata de catre una dintre cele mai bune firme, o firma austriaca, au termen sfarsitul lui decembrie, pana atunci. Eu inteleg atacurile politice si povestile, eu va spun ca la sfarsitul lui decembrie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *